lördag 22 december 2012

Ändrar inte ett vinnande koncept...


... som i det här fallet är ett enkelt recept på laxpaté, som jag gjort i massor av år till både jul och midsommar eftersom jag inte riktigt är den husmoderliga typen som måste komma på nya rätter hela tiden, utan kör repriser när jag hittar något vi gillar.

Först läggs 2 skivor bröd i blöt i 1 dl

 
  
   Mixa  4 hg färsk


i matberedare. Tillsätt 2 stycken


1 msk mjöl, det uppblötta brödet, 1½ tsk salt, ½ tsk


½ tsk vitpeppar och ½ krm cayennepeppar 
och kör tills allt blandats ordentligt.

Lägg sedan i ytterligare 1 ägg och 3 dl grädde
och låt beredaren gå tills smeten blivit slät du vill ha den.

Häll hälften av smeten i en bakplåtspappersförsedd, alternativt smord, avlång form och lägg på en rad färska


eller crab stic.
Den andra hälften av smeten blandas med 1 dl


 och hälls till sist i formen.

In i 200° varm ugn i vattenbad ca 1 tim och - voilà!



  Fröjdefull Jul!  
 


3 kommentarer:

Y sa...

Och GOD blev den!!

Linda Färnevik sa...

åh vad god den såg ut! HJag älskar laxpate men har aldrig gjort ngn själv... Men det ska bli av nu!

Sökarens sa...

När man vant sig vid hemgjord smakar de köpta inte gott längre, så om man börjar får man fortsätta - lycka till! :-)